Woonconsulent sociaal beheer

Ben jij een goede gesprekspartner in conflict- en overlastsituaties? Heb je een goede sociale antenne en signaleer je problemen al voordat ze escaleren? Oost Flevoland Woondiensten in Dronten zoekt een woonconsulent die zich vastbijt in de thema’s leefbaarheid en overlast.

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als woonconsulent zorg je voor een prettig leefbare woonomgeving:

  • Je signaleert en behandelt conflictsituaties en overlastproblematieken draagt bij aan het oplossen ervan.
  • Je probeert dit soort situaties proactief te voorkomen. Zo signaleer je tijdig knelpunten op het gebied van wonen, zorg en welzijn, verwijst naar het netwerk en schakelt hulp van collega’s in.
  • Je levert een bijdrage aan procesverbeteringen.
  • Als het nodig is  kun je ook bijspringen op verhuur en toewijzing van woningen en het beoordelen van urgentieverzoeken.

Wat vragen we van jou?

  • Een relevante opleiding op minimaal mbo-niveau en mbo(+) werk- en denkniveau. 
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving en sociaal-juridische casuïstiek.
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in volkshuisvesting (vanuit een woningcorporatie of gemeente).
  • Je kunt goed omgaan met conflictsituaties, weet belangentegenstellingen te overbruggen en tot gedragen oplossingen te komen.
  • Je bent een echte doener en aanpakker.
  • Je kunt je goed inleven in het gedrag van mensen en beschikt over een ‘sociale antenne’ .

Waaraan draag je bij?

Met zo’n 50 collega’s zetten we ons dagelijks in om onze klanten te voorzien in goed wonen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. We hebben zo’n 4.900 woningen inclusief zorgappartementen, studentenkamers en maatschappelijk vastgoed. Betaalbaarheid voor onze huurders, goede dienstverlening, kwaliteit en leefbaarheid zijn voor ons erg belangrijk. We willen de beste woningcorporatie zijn voor Dronten en voor onze huurders en woningzoekenden in Dronten met een kleine portemonnee de goede dingen doen.

Wat bieden wij jou?
Een boeiende en afwisselende baan in een leuk team. In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, en bedraagt tussen €2.934 en €3.592 (of €3.754 voor medewerkers die sinds 1-nov-20 of eerder  in d we corporatiebranche werkzaam zijn) op basis van een 36-urige werkweek (schaal G cao Woondiensten, bedragen per 1 juli 2021). Er is volop ruimte voor ontwikkeling in een organisatie die voortdurend in beweging is. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, zoals een goede pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden en een leuke, actieve personeelsvereniging.

In verband met omgang met vertrouwelijke gegevens vragen wij jou om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Enthousiast en geschikt?

Voor de werving van deze vacature wordt OFW bijgestaan door Corparis. Heb je interesse in de functie? Mail je sollicitatie dan naar Charida van de Pol, c.vandepol@corparis.nl.

 

Vragen?

Neem contact op met Charida van de Pol van Corparis, 06-83650600. 

Deel deze pagina