Geen objecten gevonden

Rookmelder

In de woning zijn een, twee of drie rookmelders geplaatst (de begane grond, eerste verdieping en/of op de zolder). De rookmelders zijn aangesloten op het lichtnet (230V) en voorzien van een batterij, zodat hij ook blijft werken wanneer de stroom uitvalt.

Lege batterij

Als de rookmelder om de minuut een piepje geeft, is de batterij bijna leeg. De batterij moet je zelf vervangen. Vervang de batterij voor hetzelfde type. Wanneer je de batterij vervangen hebt, is het verstandig om de rookmelder te testen op een goede werking. Zit er geen batterij in de rookmelder, maar een accu? Neem dan contact met ons op.

Rookmelder testen

Om de rookmelder te testen, houd je de testknop ingedrukt totdat het alarm afgaat. Het alarm stopt na een aantal seconden. Lukt het testen niet? Dan kan de batterij leeg of de rookmelder stuk zijn. Als de rookmelder stuk is, neem dan contact met ons op.

Stofkap bij verbouwen of schilderen

Ga je schilderen, stofferen of verbouwen, breng dan gedurende de werkzaamheden een stofkap aan. Vergeet deze niet weer te verwijderen zodra je klaar bent met klussen. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om de rookmelder te testen.

Houd de rookmelder schoon

Rookmelders zijn gevoelig voor stof en vuilophoping. Daarom is het belangrijk ze regelmatig te reinigen (minimaal 4 keer per jaar). Je kunt de rookmelders schoonmaken met een stofzuiger met een zachte borstel.

Vals alarm

Het kan voorkomen dat de rookmelder een vals alarm geeft. Als dit voorkomt, dan kun je het alarm stoppen door de pauzetoets van de rookmelder in te drukken tot het alarm stopt. Het alarm wordt dan voor circa 15 minuten op “stil” gezet. Op de rookmelder die het alarm veroorzaakt, zal de rode LED snel knipperen. Reinig deze rookmelder met een stofzuiger met een zachte borstel. Blijft het alarm afgaan, dan moet deze rookmelder zo snel mogelijk vervangen worden. Neemt hiervoor contact met ons op.