Geen objecten gevonden

Inzicht in energieverbruik

Met 'Ontdek je lekje'

Via de bewustwordingscampagne “Ontdek je lek” dagen wij onze huurders én andere geïnteresseerde Drontenaren uit om de meest voorkomende energieslurpers in het huishouden op te sporen. Hiervoor krijg je twee weken de tijd, en de hulp van een energiemonitor. De energiemonitor is op te halen bij het Energieloket in Dronten (De Reling 5).

Samen met het Energieloket Flevoland (onderdeel van Natuur en Milieu Federatie Flevoland (NMFF)) willen we mensen bewust maken van hun eigen energieverbruik, want naast isolatiemaatregelen in huis kan jij zelf ook veel doen aan energiebesparing. Vera Dam, directeur NMFF: “Het is belangrijk dat we elkaar inspireren en wat we ontdekken met elkaar delen. De energiemonitor heeft een mooi uitleesscherm dat precies vertelt hoe de wereld in jouw huis in elkaar zit en waar je energie en dus geld uitlekt.” Na 2 weken gaat een ander weer met de monitor op pad. 

Hoe werkt het

1. Haal een energiemonitor bij het Energieloket (zie hieronder voor de openingstijden);
2. Sluit de energiemonitor aan op de slimme meter;
3. Krijg via de energiemonitor real time inzicht in het energieverbruik;
4. Gebruik de opdrachtkaart als hulp bij jouw onderzoek; 
5. Ontdek je lek! 
6. Lever de energiemonitor weer in op de afgesproken datum. 

Lukt het je niet om zelf een energiemonitor op te halen? 

Voor huurders die niet naar het Energieloket kunnen komen, is er energiecoach Anneke de Vries. Zij komt bij huurders thuis om een energiedisplay te overhandigen en ze te voorzien van advies. “Ik geef graag advies aan andere mensen. Het is niet alleen beter voor het milieu, het scheelt ook gewoon in de kosten!”, aldus Anneke.

Openingstijden Energieloket en ophalen energiedisplay

Wil jij ook zekerder zijn over jouw keuzes voor apparatuur? Kijk dan eens online bij het Energieloket Flevoland of bezoek een van de inloopspreekuren van het energieloket. 
Het adres van het Energieloket in Dronten is de Reling 5 en de meest actuele openingstijden van het Energieloket Dronten vind je hier

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden