Zelf klussen in je woning: onze regels

Publicatiedatum: 07-10-2020

Een parketvloer aanbrengen, het plaatsen van een veranda of een overkapping: een aantal voorbeelden van aanpassingen in en om je woning. Maar wanneer moet je toestemming vragen aan OFW en wat gebeurt er wanneer je de woning verlaat?

Toestemming van OFW nodig?

Voorkom hoge kosten bij het verlaten van de woning. Vraag daarom bij veranderingen aan of in de woning eerst toestemming bij OFW voordat je aan de slag gaat. Het is zonde als je bijvoorbeeld een schuurtje bouwt dat weer afgebroken moet worden.

Vul het aanvraagformulier in

Via www.ofw.nl/klussen-in-de-woning vraag je toestemming voor de aanpassing in of aan jouw woning. Daarna nemen wij deze in behandeling. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar vereiste merken en de geldende wet- en regelgeving. Ook bekijken wij of we het onderhoud aan de woning zonder hinder uit kunnen blijven voeren. Wanneer we geen bezwaren zien, krijg je toestemming om aan de slag te gaan. Natuurlijk is het belangrijk dat dit vakkundig gebeurt en wij adviseren hierin graag. De gemaakte afspraken leggen we vervolgens vast.

Bij het verlaten van de woning

Bij aanpassingen waarvoor toestemming nodig is, geldt in veel gevallen dat deze mag blijven zitten wanneer je de huur opzegt. Indien dit niet het geval is, word je hier vooraf over ge├»nformeerd. Gaat het om een klus waarvoor je geen toestemming had? Dan verwachten we dat je de aanpassingen zelf terugdraait.

Alle klussen in een handig overzicht

Op www.ofw.nl/klussen-in-de-woning vind je een overzicht met veelvoorkomende klussen en of hier toestemming voor nodig is. Ook staan hierin eventuele voorwaarden bij het verlaten van de woning vermeld. Heb je hier vragen over of wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden