Waar een kleine renovatie groot in kan zijn

Publicatiedatum: 26-03-2021

Op vele plekken timmert OFW aan de weg renovatieprojecten. Een mooi voorbeeld van een klein-maar-fijn project speelde afgelopen jaar aan De Boeg in Dronten. De bewoners zijn dik tevreden.

Dat zag er niet goed uit, zagen Johan en Kita van der Laan, toen de blauwe steenstrips van hun appartement in 2019 heen en weer golfden tegen de achterplaat van de woning. Ook bij een ander complex van De Boeg, ook op de derde etage, speelde dit probleem. Johan: “Gelukkig vielen de steenstrips op het omringende balkon, en ontstond er geen gevaarlijke situatie. Toen ik OFW belde, kwamen ze direct kijken. Bij de bouw in 2006 was dit niet goed bevestigd, hoewel we sinds 2010 verder erg fijn wonen in dit appartement.”

Van steenstrips naar sidings

In september 2020 kon het herstel plaatsvinden. Nadat voor de zekerheid alle steenstrips werden verwijderd, zijn er nieuwe sidings van geperst hout op aangebracht. Mooi blauw, net zoals de steenstrips. Daaronder werd nog een extra isolatielaag aangebracht. In zeven weken was de totale klus voor De Boeggebouwen ‘Deining’ en ‘Branding’ af.

Netjes en in goed overleg

Johan en Kita zijn blij met het resultaat: “Vooral ook omdat het voor de Kaptein Bouwgroep uit Swifterbant de eerste OFW-renovatie was. Dat hebben ze ontzettend goed gedaan. Ze werken heel erg netjes, zodat we amper wat van alle vrijkomende gruis gemerkt hebben. Ook was de communicatie met de bewoners goed. Trouwens ook vanuit OFW; als er iets stond te gebeuren, werd met ons overlegd.”

Wie lust er nog koffie?

De waardering bleek wel uit het feit dat bewoners van de twee appartementen de timmerlieden regelmatig trakteerden op wat lekkers, zoals soep of bitterballen. “Wie is er nu aan de beurt om koffie te schenken?”, herbeleeft Kita de goede relatie tussen de huurders en de aannemer. “Ja, we zijn gewoon erg tevreden: het ziet er mooi uit en qua onderhoud is het met een natte doek prima schoon te houden.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden