Samen actief in wijk en buurt: doe mee!

Publicatiedatum: 27-07-2020

Goed idee, slim plan of gezellig initiatief voor jouw wijk of buurt? Laat jullie goede idee weten! Eerder hebben we het gehad over het Leefbaarheidsfonds; nu gaan we in op Samen Actief (vanuit de gemeente Dronten).

Het Leefbaarheidsfonds geldt alleen voor OFW-huurders. Samen Actief is er voor álle inwoners van de gemeente Dronten. Daarmee nodigt de gemeente alle bewoners uit om met leuke initiatieven voor je buurt te komen die de gemeente mooier, leuker en socialer maken.

Overheid stimuleert verbinding

De rol van de overheid verandert. Samen Actief stimuleert de samenwerking en verbinding op wijk- en buurtniveau en helpt om de betrokkenheid en deelname in wijk en buurt te vergroten. Tussen inwoners, gemeente, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Waar kan ik aan denken?

De mogelijkheden zijn talrijk, dus laat je creativiteit en inspiratie de vrije loop! Denk aan het inrichten en onderhouden van het groen in de wijk, het organiseren van sportactiviteiten, hangende bloembakken of samen klussen voor de wijk.

Hoe helpt de gemeente mee?

De gemeente adviseert graag met handige tips, trucs en de juiste contacten om je initiatief te realiseren. Ze kijkt naar de haalbaarheid en financiële mogelijkheden en bepaalt samen met jou als bewoner welke stappen nodig zijn om dit te realiseren.

Tips om een aanvraag te laten slagen:

  • je hebt een goed idee voor je straat, buurt of wijk
  • je pakt het initiatief samen met andere buurtbewoners op
  • je kunt maximaal € 500 bewonersbudget per initiatief krijgen
  • je mag het budget niet gebruiken voor partytenten, bingoprijzen of bedankjes.
  • je maakt een verslagje ter verantwoording

Meedoen?

Via de site www.samenactief.nl/bewonersbudget kun je je idee indienen. Daar vind je ook meer informatie en leuke initiatieven van andere bewoners. Heb je vragen, mail ze naar samenactief@dronten.nl. Succes! We zijn benieuwd naar jullie goede ideeën.

Hoe zit het met het Leefbaarheidsfonds?

Alleen als huurder van OFW kun je een aanvraag doen uit het leefbaarheidsfonds. Heb je leuk idee dat de leefbaarheid van de buurt blijvend vergroot, kun je een bijdrage aanvragen. Het maximale bedrag per aanvraag is € 2.500. Meer weten? Kijk op www.ofw.nl/leefbaarheidsfonds

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden