Bewoner aan het woord: Ria verhuist naar een levensloopwoning

Publicatiedatum: 01-10-2020

Ria Lijnsvelt (65) kan niet wachten om voorjaar 2021 te verhuizen naar haar nieuwe levensloopwoning in Het Palet in Dronten-West. ''Het voelt als een huis kopen; ik heb er zin in.''

Hoe kan ik zo lang mogelijk thuis blijven wonen?

Die vraag stelde Drontense zich de laatste jaren steeds vaker, toen haar twee kinderen uit huis gingen. Sinds 1999 woont Ria in een ruime huurwoning met vier slaapkamers aan De Boeg, waar ze heel tevreden mee is. “Ik heb het er altijd fijn gehad, maar het huis werd te groot voor me.”

Het wordt er gemakkelijker van

Al enkele jaren keek de administratief medewerkster rond naar een andere woonruimte. Totdat het nieuwbouwproject Het Palet in beeld kwam. “Het ziet er mooi uit en de indeling is ideaal, omdat vrijwel alles gelijkvloers beneden is. Het wordt er gemakkelijker van. Naast de lange woonkamer met keuken is er een slaapkamer met badkamer en wc. Er is zelfs nog een apart toilet; handig voor bezoek. Ook vind ik het fijn dat er in het project ook jongere mensen wonen; die mix van leeftijden spreekt me aan. Misschien kan ik nog eens oppassen,” lacht ze.

Elke week fiets ik even langs

En er is een tuintje, waar ik lekker buiten kan zitten. Ik wil er een boompje planten, net zoals ik nu heb.” De huur is straks wat hoger dan wat ze nu betaalt, maar Ria ziet ook een voordeel: “Omdat het project gasloos is en alle woningen zonnepanelen hebben, heb ik lagere energiekosten.” Inmiddels heeft ze van alles al mogen uitzoeken, zoals de kleur van kastjes in de keuken en de tegels in de badkamer en het toilet. “Dat is toch prachtig; het voelt als een huis kopen. Mijn dochter zei al: ‘Je bent nog nooit zo enthousiast geweest.’ Bijna elke week fiets ik wel even langs om te kijken bij de bouw. Ja, ik heb er zin in!”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden