Oud-directeur Truus Sweringa ridder in de orde van Oranje-Nassau

Publicatiedatum: 20-10-2020

Voormalig directeur Truus Sweringa ontving gister de Koninklijke Onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De Koninklijke Onderscheiding is toegekend voor haar verdienste op het gebied van verduurzaming van de woningen in de gemeente Dronten via OFW. Ze werd bekend in woningcorporatieland als voorloper op het verduurzamen van de woningvoorraad en diende als landelijke vraagbaak op deze onderwerpen. Truus zou de onderscheiding eerder in maart uitgereikt krijgen, maar door het coronavirus is deze uitgesteld. Omdat de situatie sindsdien onveranderd is, heeft burgemeester Gebben op maandag 19 oktober de onderscheiding uitgereikt aan een nietsvermoedende Truus. 

Ook op maatschappelijk vlak heeft Truus op breed bestuurlijk niveau jarenlang geacteerd en zich ingezet voor Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Dronten Kampen, de Rotaryclub Dronten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Flevolandschap, Stichting Kunstbelang en Impact. 

Polderpionier

Naast het beroemde lintje mocht Truus names het Collega van B & W ook het bronzen Polderpionier beeld in ontvangst nemen als bijzondere blijk van waardering voor haar inzet voor de gemeente Dronten. 

OFW bedankt Truus Sweringa

Namens OFW heeft Janita Tabak, voorzitter van onze RvC, een mooie mand gegeven met daarin cadeautjes die met wandelen te maken hebben. ’s Middags stond de Huurders Belangen Vereniging al bij Truus op de stoep om afscheid te nemen. Ook zij hadden mooie cadeaus bij zich: waaronder een schort en schoonmaakspullen

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden