Luca Meijer (27) is medewerker Verkoop & Ander Vastgoed

Publicatiedatum: 15-01-2021

Tijden en woonwensen veranderen. Hoe zorg je als OFW dat je geschikte woningen blijft aanbieden voor je huurders? Twee nieuwe medewerkers die dit jaar zijn begonnen, vertellen over hun keuze voor OFW en hun werk.

Als duizendpoot mag ik alles regelen

Hoe kwam je bij OFW terecht?

“Ik was al bekend met OFW, omdat ik mijn afstudeerstage voor de opleiding Bedrijfskunde er dit voorjaar heb afgerond. Een mooie klus, waarbij ik maar liefst veertig 55-plus huurders heb mogen interviewen voor een onderzoek over vergrijzing. Zo ben ik toen wel goed bekend geraakt met de organisatie.”

En nu een baan, wat ga je doen?

“Ik houd me vooral bezig met het verkoop-klaar maken van woningen. Het is heel breed: de ene keer betreft het de verbouwing van een verhuurd zorgcomplex; de andere keer heb ik te maken met een rijtjeswoning. Veel jonge starters nemen een huis van ons over. Gemiddeld verkoopt OFW 35 huizen per jaar. Met dat geld kunnen we weer andere huizen vernieuwen of nieuwe huizen bouwen. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor ander vastgoed, zoals voor bedrijven in De Woonark in Dronten en het Educatief Centrum Biddinghuizen.”

Wat is de uitdaging in je werk?

“Ik ben een duizendpoot. Hier komt dat allemaal samen, omdat ik met verschillende partijen te maken heb en veel mag regelen. Het begint direct na de eindinspectie met het bekijken van de woning; dan kijk je wat er moet gebeuren, van schoonmaken en sauzen tot herstelwerk en tuinonderhoud. Dat stem ik bijvoorbeeld af met mijn collega’s, met de aannemer en daarna met de makelaar. Ik leer van alles, van zonnepanelen tot elektra-leidingen.”

Wat heb je zelf met wonen?

“Woningen inrichten vind ik leuk. En ik heb er ook wel gevoel voor wanneer een huis goed in de smaak valt. Zodra ik een straat inrijd en ik zie een slecht onderhouden tuin in de buurt, dan maak ik daar wel melding van. Dat vergroot de kans op een verkoop namelijk.”

Ben je al bekend in de gemeente?

“Ik heb mijn navigatie nog wel nodig in sommige wijken. Met bewoners heb ik niet direct veel contact, vooral ben ik achter de schermen actief. Maar het is prettig werken hier; het viel me vanuit mijn woonplaats Lelystad op dat mensen je hier spontaan groeten op straat. Dat zie je niet overal.”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden