Bert Kijk in de Vegte met pensioen

Publicatiedatum: 28-08-2020

Vandaag neemt Bert Kijk in de Vegte, onderhoudstechnicus en leermeester, afscheid van OFW om met zijn welverdiende pensioen te gaan. Na 51 dienstjaren vindt hij het mooi geweest.

Bert, Het is je van harte gegund om te gaan genieten van je vrije tijd. We wensen je alle goeds. Bedankt voor je jarenlange inzet!

"51 jaar schaven en scholen"

“Ach, ik was niet zo’n leerder, dus ging ik naar de Lagere Technische School in Kampen”, vertelt Bert. Daar bleek dat hij met zijn handen mooie dingen kon maken. Na ervaring bij enkele aannemers kon de Drontenaar in 1982 aan de slag bij OFW. “Ze wilden me zo graag hebben dat ik de eerste tijd geen wachtdiensten hoefde te draaien in het weekend. Want ik wilde graag blijven voetballen.”

“Vooral hout vond ik mooi”
De contacten met bewoners en de variatie in het werk spraken hem aan. “Vooral het houtwerk vond ik mooi: zelf de kozijnen schaven, wat je dan nog veel met de hamer en handzaag moest doen.” Maar vanwege een langzaam verslechterend zicht koos Bert in 2000 voor een plek op kantoor bij OFW. En ook bij het Klant Contact Centrum kwam zijn kennis van pas: “Bij een vraag van een huurder wist ik direct om wat voor dakpan of deurslot het ging.”

“Van fouten leer je weer”
Toch kwam Bert rond 2010 weer terug op de bouw. “Ik mocht leerlingen begeleiden bij het opknappen van leegstaande huurwoningen. Dat lag me, want als voetbaltrainer had ik de nodige ervaring met jongeren. Mijn aanpak was om de studenten het vooral zelf te laten doen. En daarbij mogen ze fouten maken, want daar leer je van en laat zien waar je talent ligt.”

Timmeren met de kleinkinderen
Het contact met z’n collega’s en de jongens gaat hij missen, vermoedt Bert. Maar timmeren blijft hij zeker doen, zolang zijn ogen het toelaten. “Ik maak nog van alles, soms met hulp van YouTube. En inmiddels timmeren mijn kleinkinderen al met mij mee in de schuur aan een karretje. Natuurlijk van hout.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden