104 woningen Dronten-Centrum klaar voor de toekomst

Publicatiedatum: 21-07-2020

 

Medewerking en geduld. Dat moet beloond worden. Daarvoor zetten Bouwbedrijf Salverda en OFW de 104 huurders uit Dronten-Centrum dinsdag 21 juli in het ‘zonnetje’. Het groot onderhoudsproject aan de woningen aan de Groenland-, Spiegel-, Kombuis- en Galjoenstraat werd hiermee feestelijk afgerond. De woningen zijn weer klaar voor de toekomst.

Vooraf waren de bewoners wat sceptisch en wisten niet wat ze daadwerkelijk konden verwachten. Het groot onderhoud werd ook als best pittig ervaren, maar gedurende de werkzaamheden werden ze steeds enthousiaster. Zo ook de familie Jans:

Het resultaat mag er zeker wezen! Het was een leuke en gezellige tijd, zeker met de bouwvakkers. Fijn dat er aandacht was voor de bewoners.

OFW vindt het mooi om te zien dat tijdens het groot onderhoud de saamhorigheid in de wijk is toegenomen. Buren die al jaren naast elkaar wonen, zijn door de werkzaamheden met elkaar in contact gekomen.

In september 2019 startte bouwbedrijf Salverda in opdracht van OFW met het groot onderhoud aan de woningen. Voor de huurders van deze woningen, brak er een intensieve tijd aan. Per woning waren er gedurende drie maanden mensen in en om hun woning aan het werk. Zo werd onder andere het dak aangepakt, nieuw voegwerk aangebracht, werden kozijnen en beglazing vervangen voor HR++ glas en werd de gevelisolatie opgewaardeerd. Dankzij deze maatregelen zijn de woningen technisch en energetisch weer in orde. Mooie bijkomstigheid voor de huurders; lagere woonlasten.

 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden